Menu

VIAGE goes jazzy

3 min leestijd
VIAGE goes jazzy

Tijdens het pinksterweekend is het weer zover: Brussel goes jazzy voor het Brussels Jazz Weekend. VIAGE doet uiteraard mee als een van de vele gratis concerten die je verspreid over de stad vindt.

Het Brussels Jazz Weekend is sinds 2016 de opvolger van de Brussels Jazz Marathon. Met jaarlijks meer dan 300.000 bezoekers telt het als een van de populairste Brusselse culturele evenementen. Wij verwennen onze bezoekers met niet één, niet twee, maar drie opeenvolgende dagen een fantastische jazzy live band op het podium van de CINNA Bar.

Groovy Swing

Bachot Muna, een Belgisch-Kameroense artiest, geeft de aftrap op vrijdag 26 mei. De pianist met groove in zijn ziel en swing in zijn lichaam entertaint tussen 18:00u en 21:00u. Vol van charme, elegantie en charisma straalt hij zijn levensvreugde uit. Bachot is een autodidactisch pianist en singer-songwriter met groot talent. Gevestigd in Brussels sinds begin van de jaren '90 creëerde hij zijn eigen genre door inheemse ritmes te versmelten met funk, soul en jazz. Kom vrijdag zeker genieten van zijn muziek en dromerige deuntjes.

Vintage Jazz

Met The Cream Colored Ponies maken we op zaterdag een reis terug in de tijd. Op hun nostalgische trip door het swingtijdperk brengen ze tussen 22:00u en 1:00u een ode aan de crooners van de swingmuziek van de jaren '40 en '50. Louis Prima, Louis Armstrong, Nat King Cole, Dean Martin, Frank Sinatra, Ella Fitzgerald en vele andere meesters van de swingmuziek, passeren de revue.  De zoetgevooisde stemmen van Roel Ferny (zang en gitaar), Juno Kerstens (contrabas en zang) en Angel Pérez (trompet en zang) brengen een eerbetoon aan de rustige, zachte en vooral natuurlijke stemgeluiden van de sterren van toen. Jeroen Thomas en Egon Loosveldt begeleiden hen op de toetsen en de drums.

It don’t mean a thing if it ain’t got that swing!
– composition by Duke Ellington and lyrics by Irving Mills

Buiten de lijntjes kleuren

Op zondag sluiten we de driedaagse af met Along Comes Mary. Frontvrouw Marijke Hulsmans sleept je – samen met haar mannen – mee doorheen hun swingende repertoire  uit de forties, fifties en sixties. Door onstuimig buiten de lijntjes te kleuren van de jazz zoals wij die kennen, blaast ze de hits nieuw leven in. Fans van swing, jazz, lindy hop, rock-'n-roll en blues zullen helemaal betoverd bewegen op de onweerstaanbare ritmes van Mary en haar band! Trek je dansschoenen aan en sluit op zondag 28 mei tussen 16:00u en 19:00u mee het jazzweekend af in de CINNA Bar van VIAGE.

Kom tijdens het laatste weekend van mei  in VIAGE de swingende speelsheid van jazz met de opwindende speelsheid van onze casinospelen combineren. Tijdens het bruisende driedaagse programma bieden we je alle gelegenheid om je beste pak of mooiste jurk aan te trekken en volop te swingen. Geniet ondertussen van de heerlijke drankjes en hapjes in onze CINNA Bar en als je trek hebt, verwen jezelf dan met de uitstekende culinaire gerechten in ons VIAGE GRILL restaurant dat open blijft tot in de vroege uurtjes.

Bekijk alle artikels

Meer artikels

  • Extra Time bij Viage

    Extra Time bij Viage

  • Waar zaken en plezier elkaar ontmoeten

    Waar zaken en plezier elkaar ontmoeten

  • De magie van Poker: een startersgids

    De magie van Poker: een startersgids

  • De ultieme gids voor een onvergetelijk bezoek aan VIAGE

    De ultieme gids voor een onvergetelijk bezoek aan VIAGE

Komende events

  • Live Music met Bacha & The Band

    Live Music met Bacha & The Band

  • Septik Live DJ Set

    Septik Live DJ Set

  • Jay Psar Live DJ Set

    Jay Psar Live DJ Set

  • Live Music met Super Ginga

    Live Music met Super Ginga