Menu

Vier maal Jazz bij Viage

4 min leestijd
Vier maal Jazz bij Viage

Tijdens het laatste weekend van mei transformeert Brussel tot de jazzhoofdstad. Tijdens het Brussels Jazz Weekend, van 24 tot en met 26 mei, kun je genieten van een onvergetelijk gratis jazzfestival dat de stad in zijn greep houdt.

Met optredens op diverse buitenlocaties en in intieme clubs en bars, is er voor elke jazzliefhebber wat wils. Van swingende blues tot energieke bebop en invloeden uit rock en wereldmuziek; de stad bruist van de muzikale diversiteit.

VIAGE swingt mee

Maar het jazzfeest stopt niet bij de straten van Brussel. Naast openluchtconcerten kan je doorheen de stad diverse performances in clubs en bars ontdekken. Uiteraard neemt VIAGE, gelegen in het hart van de stad, hieraan deel met een eigen indoor jazzprogramma. Gedurende drie dagen bieden we in onze iconische CINNA Bar een podium aan fantastische bands. De toegang is helemaal gratis, ook voor niet-leden van VIAGE. Om in de mood te komen, houden we bovendien Happy Hour in de CINNA Bar, van 17:00 tot 18:00 uur. Koop één drankje en krijg er twee! Het is de perfecte manier om te ontspannen en te genieten van de jazzsfeer met vrienden.

Met een trio

Op vrijdag bijt het Sebi Lee Trio de spits af voor een avond vol boogiewoogie, swing, jazz en blues. Sebi trok al spelend de hele wereld rond, zijn passie achterna. Die passie vond Sebastien Meyer op 16-jarige leeftijd toen hij door een ongeluk met zijn skateboard maanden het bed moest houden. Hij doodde de tijd met het bekijken van films, waaronder eentje over Jerry Lee Lewis. Die inspireerde de jongen zo erg dat hij direct met piano spelen startte. Sindsdien beheerst muziek het leven van de autodidactische pianist. Naast piano speelt Sebi ook contrabas en gitaar. Hij mixt verschillende stijlen: boogie, jazz, blues, rock 'n roll, zelfs country. Voor het Brussels Jazz Weekend treedt Sebi Lee in trio op. Met pianobegeleiding en de soulvolle klanken van contrabas en saxofoon zal dit jazz/swingtrio een show geven die je niet snel zult vergeten.

Met een moderne jazzervaring

Vanuit Antwerpen nemen Bacha & The Band je op zaterdag mee op een unieke muzikale ervaring die een blijvende indruk belooft achter te laten. De groep bestaat uit een deejay met percussie, een trompettist, een violist en een MC. Samen combineren ze feilloos digitale en instrumentale melodieën in een harmonieuze samensmelting van geluiden. Hun boeiende branding biedt de perfecte balans tussen speelsheid en verfijning en spreekt zowel een jonger als een breder publiek aan. Ze slepen je mee met hun onweerstaanbare energie en transformeren onze ruimte tot een echte muziektempel. Maak je klaar voor een moderne jazzervaring die je zeker zal bijblijven.

Met onweerstaanbare ritmes

Zondag sluit Along Comes Mary het Brussels Jazz Weekend af. Frontvrouw Marijke Hulsmans sleept je – samen met haar mannen – mee doorheen hun swingende repertoire uit de forties, fifties en sixties. Door onstuimig buiten de lijntjes te kleuren van de jazz zoals wij die kennen, blaast ze de hits nieuw leven in. Fans van swing, jazz, lindy hop, rock-'n-roll en blues zullen helemaal betoverd bewegen op de onweerstaanbare ritmes van Mary en haar band. Trek je dansschoenen aan, neem je vrienden mee en ga helemaal uit de bol op deze perfecte afsluiter van het weekend.

Meer Jazz!

En dat is niet alles! Het volgende weekend, op zaterdag 1 juni, houden we de jazzvibe levend met een optreden van het Philip Catherine Quartet in THE VIAGE, het theater van VIAGE. Al sinds de jaren zestig is Philip Catherine één van de vooraanstaande figuren van de Europese jazzscene. Hij werkte samen met grootheden zoals Chet Baker en Charles Mingus. De vingervlugge snarenvirtuoos pakt nooit uit met gratuite technische demonstraties. Liever concentreert hij zich op de puurheid van de klank, intensiteit van improvisaties en een uiterst hecht samenspel met zijn muzikanten. Beleef een intiem concert van deze legendarische gitarist in een akoestisch hoogwaardige setting. Na het concert is er een exclusieve mogelijkheid om in gesprek te gaan met Philip Catherine, een must voor elke jazzliefhebber. Tickets zijn te verkrijgen via www.mbpresents.be.


Bekijk alle artikels

Meer artikels

  • Driedubbel plezier met Mind2Mode

    Driedubbel plezier met Mind2Mode

  • WeCare@Viage

    WeCare@Viage

  • Zomerse pret

    Zomerse pret

  • VIAGE bekroond met Certificate of Excellence

    VIAGE bekroond met Certificate of Excellence

Komende events

  • Clearwater Creedence Revival

    Clearwater Creedence Revival

  • Dreamboys

    Dreamboys

  • MIND2MODE

    MIND2MODE

  • Aberdeen

    Aberdeen