Menu

Thank you for the music

3 min leestijd
Thank you for the music

Thank you for the music, the songs I'm singing
Thanks for all the joy they're bringing
Who can live without it?

Zo zong the legendarische groep ABBA eind jaren zeventig. VIAGE zou geen volledige entertainmenttempel zijn mochten we muziek niet ook in ons aanbod hebben.

In het verleden verwelkomden we diverse legendarische nationale en internationale artiesten in ons Viage Theatre. Klinkende namen als Vaya Con Dios, Clouseau, Toots Thielemans, Kool & The Gang, The Gibson Brothers, George Benson, Paul Anka, Level 42, ze zorgden allemaal voor een onvergetelijke avond. Prince trad er zelfs twee keer op. Met deze gloriedagen in het achterhoofd, staan we te springen om muziek terug een onmisbare plaats te geven.

Sinds vrijdag 27 mei boeken we daarom  DJ Maya Cox als resident in de Cinna bar. Wekelijks kan je daar van 22u tot 02u genieten van de diverse deuntjes die ze op je loslaat. In 2016 werkte ze voor het eerst met ons samen tijdens de Downtown Afterwork die op donderdagavonden plaatsvond. Nu pikken we de samenwerking weer op.

De appel valt niet ver van de boom

Maya Cox groeide op in Elsene als dochter van een Brusselse moeder en Antwerpse vader. Papa was een DJ. Geen wonder dat dochterlief de liefde voor muziek met de paplepel kreeg ingegoten. Samen met haar nichtje Caroline startte de muzikale meid het duo Moulinex's. Hun allereerste boeking was voor Magazine ELLE, een absoluut onvergetelijke avond.  Vandaar groeide het duo door naar het hosten van hun eigen feesten, genaamd CANDY BITCH, in Botanique met Isabeau Paape en in samenwerking met Pure FM. Naast DJ is Maya ook grafisch ontwerper als La soupe de Ginette.

This is the sound of C

De muzikale uitgangspunten van DJ Maya Cox zijn meestal techno en tech-house. Maar ze houdt er ook van om dingen door elkaar te halen door van het ene sonische universum naar het andere te gaan. Hoe ongebruikelijker, hoe beter! Ze luistert nog steeds graag naar de talrijke cassettes die ze in de jaren tachtig tapete en naar haar vinylcollectie. Daartussen zitten absolute pareltjes die ook nu nog werken. Haar voorkeur ging wel altijd al uit naar muziek met een elektronisch element: computer, grote bas, levensgrote zang, donkere en diepe melodieën. Wat ze vandaag draait, is sterk beïnvloed door die ontdekkingen uit haar tienerjaren.

Volgens Maya bestaan de sleutelelementen voor een geslaagde avond uit onder meer goede muziek, manische chaos en vrije geesten. Daarbij hoort een leuke locatie en een hoogwaardig geluidssysteem. Zo'n topavond kan je nu elke vrijdag beleven bij VIAGE!

Bekijk alle artikels

Meer artikels

  • Waar zaken en plezier elkaar ontmoeten

    Waar zaken en plezier elkaar ontmoeten

  • De magie van Poker: een startersgids

    De magie van Poker: een startersgids

  • De ultieme gids voor een onvergetelijk bezoek aan VIAGE

    De ultieme gids voor een onvergetelijk bezoek aan VIAGE

  • Brel! The show

    Brel! The show

Komende events

  • Live Music met TAI

    Live Music met TAI

  • Live music door The Moodswings

    Live music door The Moodswings

  • Live Music met Bacha & The Band

    Live Music met Bacha & The Band

  • Septik Live DJ Set

    Septik Live DJ Set