Zoetebekken
- Gepost 15 apr 2025

Ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van VIAGE bundelen we onze krachten met twee Brusselse ambachtszaken om deze mijlpaal extra zoet te maken. papabubble en Concept Chocolate creëren op maat van de klant exclusieve lekkernijen. Perfect voor ons feest!
Uiteraard mag het voor dit jubileum wat meer zijn. Daarom schakelen we deze twee lokale snoepkunstenaars in om speciaal voor ons gepersonaliseerd lekkers te maken voor de zoetebekken onder ons.
Een regenboog aan kleuren
papabubble staat bekend om zijn handgemaakte, artistieke snoepjes. Het concept werd door twee Australiërs in 2004 bedacht en gerealiseerd in Barcelona. Eind 2011 brachten de vriendinnen Sophie en Silvana het naar België. Ze leerden het 300 jaar oude productieproces aan in Spanje om dat daarna toe te passen in hun Brusselse winkelatelier.
Met passie en vakmanschap transformeert hun team daar borrelende potten vol suiker, een regenboog aan natuurlijke kleuren en een waaier aan aroma's van fruit, planten en specerijen tot gepersonaliseerde snoepcreaties. Bestanddelen van dierlijke oorsprong komen er niet in, wel ingrediënten met een lokale, gecontroleerde herkomst.
Naast klassieke smaken komen er ook originele smaken tot stand zoals roos-lychee of pikante kaneel. Benieuwd wat ze speciaal voor VIAGE fabriceerden?
Een feest in de mond
Wie over lekkers spreekt in dit land, denkt automatisch aan chocolade. Dat is altijd weer een feest in de mond. Concept Chocolate verkreeg internationale erkenning voor zijn op maat gemaakte chocolades. Chocolatier Maxime Pliester combineert sinds de oprichting in 1986 traditioneel Belgisch vakmanschap met moderne technieken om unieke pralines en chocoladerepen te produceren. Bovendien draagt Concept Chocolate sinds januari 2020 het Green Key ecolabel, een prestigieuze erkenning voor toeristische ondernemingen die uitblinken in milieuvriendelijkheid. Wereldwijd zijn ze de enige chocolaterie die deze onderscheiding bezit.
De chocolatier geeft zijn klanten inkijk in zowel zijn metier als in het boeiende en bijzondere traject dat de cacaoboon aflegt van peulvrucht tot chocolade. Het atelier staat immers open voor het publiek. Stap Concept Chocolate binnen en ontdek een wereld waar smaak en symboliek zich vertalen in dromen en verfijning. Of proef dat binnenkort gewoon bij VIAGE!
Deze unieke samenwerkingen brengen het lekkerste van Brusselse ambachten samen en bieden bezoekers van VIAGE een smaakvolle ervaring die de rijke tradities en innovatieve geest van de stad weerspiegelt.