Menu

Klavertjes

3 min leestijd
Klavertjes

Dit weekend vieren de Ieren overal ter wereld Saint Patrick's Day. Voor jou de ideale gelegenheid om je groene kleding uit de kast te halen en je klaar te maken om te feesten. Bij VIAGE hebben we alles wat je nodig hebt om er een onvergetelijke avond van te maken.

Of je nu van casinospelen houdt of gewoon op zoek bent naar een leuke manier om deze Ierse traditie te vieren, bij ons vind je voor ieder wat wils. We bieden een scala aan entertainmentopties aan om je avond compleet te maken. Geniet van heerlijke drankjes aan de CINNA bar terwijl je luistert naar live muziek, of trakteer jezelf op een gastronomische maaltijd in ons restaurant VIAGE Grill voordat je je geluk beproeft aan de slotmachines of de speeltafels. Om dat geluk een handje te helpen, introduceren we gloednieuwe slots met een klavertjes thema. Meteen een extra link naar Saint-Patrick.

Klavertje drie

Het verhaal van de heilige neemt ons mee terug naar het jaar 373. Daar ziet Maewyn Succat het levenslicht. Als 16-jarige jongen wordt hij door piraten naar Ierland ontvoerd en daar zes jaar gevangen gehouden als slaaf. Na een goddelijk visioen slaagt hij erin om te ontsnappen. Hij reist naar Frankrijk en start daar een religieuze opleiding. De jonge priester neemt de naam Patrick aan en ziet het daarna als zijn heilige taak om Ierland te kerstenen en keert terug. Hij gebruikt daarbij het klavertje drie, ook wel bekend als de shamrock, om de drie-eenheid aan te duiden, de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Patrick overleed op 17 maart in 461 in het Ierse Saul in county Down.

Klavertje vier

Klavertjes namen een bijzondere plaats in bij de Kelten. Ze geloofden dat elk klavertje een betekenis heeft, dus het gebruik van klaverblaadjes als lesmateriaal door Patrick was slim. Het klavertje vier kreeg al van in de Middeleeuwen bijzondere krachten toegekend. De vier blaadjes van het plantje staan symbool voor de perfecte eenheid. Ze staan voor voorspoed/hoop, vertrouwen, liefde en natuurlijk, voor geluk. Bovendien moet je ook nog eens geluk hebben om het te vinden.

Believing there's no such thing as luck is very unlucky. Like, the worst. Beyond stealing someone's lucky four-leaf clover. – Caprice Crane

Het getal vier wordt beschouwd als een heilig getal. Er zijn vier jaargetijden (lente-zomer-herfst-winter), vier elementen (aarde-vuur-lucht-water), vier windstreken (noord-oost-zuid-west), vier evangelisten (Johannes-Mattheus-Marcus-Lucas) enz. Bovendien staat het getal vier symbool voor de maagd Maria. Tot slot doet de vorm van het vierbladig klavertje denken aan een kruis.

Geluk in het spel

Of je nu op een van de nieuwe slots met klavertjes thema speelt of je geluk beproeft met een van onze vele andere spelen, bij VIAGE dompel je jezelf altijd onder in een betoverende sfeer van geluk en fortuin terwijl je de rollen laat draaien en op jacht gaat naar je eigen pot met goud. Nodig je vrienden uit, trek je groene outfit aan en kom langs voor een perfecte Saint Patrick's Day.


Bekijk alle artikels

Meer artikels

  • Extra Time bij Viage

    Extra Time bij Viage

  • Waar zaken en plezier elkaar ontmoeten

    Waar zaken en plezier elkaar ontmoeten

  • De magie van Poker: een startersgids

    De magie van Poker: een startersgids

  • De ultieme gids voor een onvergetelijk bezoek aan VIAGE

    De ultieme gids voor een onvergetelijk bezoek aan VIAGE

Komende events

  • Septik Live DJ Set

    Septik Live DJ Set

  • Jay Psar Live DJ Set

    Jay Psar Live DJ Set

  • Live Music met Super Ginga

    Live Music met Super Ginga

  • Mr Jay Live DJ Set

    Mr Jay Live DJ Set