Menu

Halloween Vi(s)age

3 min leestijd
Halloween Vi(s)age

Overgewaaid vanuit Amerika in de jaren '90 sijpelt het hele griezelige gebeuren rondom Halloween almaar meer ons leven binnen. Of ligt de oorsprong van Halloween toch iets dichter bij huis?

Het feest heeft immers Europese roots. Op 31 oktober vierden de Kelten in Groot-Brittannië en Ierland oudejaarsdag, Samhain. Dit had te maken met het oogstseizoen dat op 1 november eindigde. Het nieuwe jaar werd ingeluid met grote vreugdevuren en het uitvoeren van allerlei rituelen. Dat Keltische feest mengde zich in de negende eeuw met de christelijke feesten Allerheiligen en Allerzielen waarop men de overledenen herdacht, door paus Gregorius IV vastgelegd op 1 en 2 november. Door het samensmelten van deze feesten veranderde Samhain in een feest van de doden en kreeg als naam Al Hallow’s Eve: de avond van de Allerheiligen. In de 16de eeuw werd Engeland protestants en veranderde het katholieke feest in een wereldlijk feest. Nog later verkorte de naam tot  Halloween. De migratie van Engelse, Schotse en Ierse immigranten naar Amerika deed de rest.

Snoepen

Een van de tradities bij Halloween draait om snoep. De Kelten gingen op 31 oktober langs de deuren om hout voor de vreugdevuren op te halen. De Christenen deden hetzelfde om ‘zielenkoeken’ te verzamelen, waarbij elke gegeten koek een bevrijde ziel symboliseerde. En onze kinderen doen aan trick-or-treat, een snoepje of ik schiet! In plaats van de hele avond uit je luie zetel op te staan om snoepjes uit te delen, kan je zelf komen 'snoepen' van al het moois dat VIAGE HALLOWEEN jou te bieden heeft.

Madame Moustache

Op dinsdag 31 oktober trekken we alle registers open om er een griezelige nacht van te maken. Ons theater The VIAGE verandert voor één avond in de eclectische en legendarische club Madame Moustache. Na de brand in hun pand vlakbij het Katelijneplein, verrijst Madame Moustache uit de dood voor een nu al vermaarde Halloween Dance Party. Op het programma staan circusartiesten, accessoires & maskers en kansspelen die toegang geven tot een geheime kamer waarin een helderziende en een tarotlezer je verwelkomen met een drankje bij een leuk sfeervuur.

Verwacht je van 22h00 tot 04h00 aan een meeslepende avond met volumeprojectie, muziek- en lichtshows waarbij de vaste DJ's pophits spelen, variërend van funk, soul en disco tot dansvloerknallers uit de jaren 80, 90 en 00.

Visage

Uiteraard willen deze artiesten graag een bijpassend 'visage'. Een professionele visagiste neemt hen daarvoor onder handen in het casino, naast de Cina-bar. Ook jij bent hier welkom. Laat je tussen 21h00 en 00h00 schminken voor je je uitleeft binnen onze deuren of misschien even de straat op trekt. Vanaf 21h00 start er in elk geval een afgrijselijk huiveringwekkend mooi programma met, naast de face painting, onder meer DJ sets, animaties, een horror boudoir en dance acts van The Retronettes. Uiteraard denken we ook aan het kind in jezelf en delen we kwistig weerzinwekkende snoep uit.

Durf je het nog aan om Halloween te vieren bij Viage?

Bekijk alle artikels

Meer artikels

 • De magie van Poker: een startersgids

  De magie van Poker: een startersgids

 • De ultieme gids voor een onvergetelijk bezoek aan VIAGE

  De ultieme gids voor een onvergetelijk bezoek aan VIAGE

 • Brel! The show

  Brel! The show

 • Alle geheimen van Blackjack onthuld

  Alle geheimen van Blackjack onthuld

Komende events

 • BREL! THE SHOW

  BREL! THE SHOW

 • Live Music met Along Comes Mary

  Live Music met Along Comes Mary

 • Philip Catherine Quartet

  Philip Catherine Quartet

 • Clearwater Creedence Revival

  Clearwater Creedence Revival