Menu

Brel! The show

3 min leestijd
Brel! The show

In een bruisende symfonie van passie, poëzie en pure emotie, komt 'Brel! De Show' tot leven als een hartverwarmende eerbetuiging aan de legendarische Jacques Brel. Ontworpen en geregisseerd door Gil Marsalla uit Nice en uitgevoerd door de Belg Olivier Laurent, veroverde deze productie de harten van velen over de hele wereld.

Op 9, 10 en 11 mei 2024 krijg je de kans om de show mee te maken in de unieke setting van The Viage, onze theaterzaal. Nergens vind je een betere plaats om je te laten meevoeren door de tijdloze melodieën en betoverende verhalen van Jacques Brel.

De reïncarnatie van Brel

De Gentse Olivier Laurent, die bekendheid kreeg als stemmenimitator en stand-up comedian, brengt de songs. Olivier is immers ook een getalenteerd zanger. Op het podium overstijgt hij de grenzen van imitatie, hij belichaamt de ziel van Jacques Brel zelf. De Franse krant Le Figaro noemde hem ‘de reïncarnatie van Brel’.

'Le talent, ça n’existe pas. Le talent, c’est d’avoir envie de faire quelque chose.' ― Jacques Brel

Ondersteund door uitzonderlijke muzikanten, geeft Olivier zich volledig over aan het razende ritme van 'La Valse À Mille Temps', brengt hij met vuur en elegantie 'Ces Gens-Là', 'Les Vieux"'of 'Les Bigotes'. Hij laat ons ook 'Voir Un Ami Pleurer' herontdekken, afkomstig van het album 'Les Marquises', dat Jacques Brel, getroffen door ziekte, nooit op het podium kon brengen.

De legende

Dit jaar is het 95 jaar geleden dat Jacques Brel, een van de belangrijkste artiesten die België ooit kende, geboren werd. En we vieren de 65ste verjaardag van zijn meest iconische nummer 'Ne Me Quitte Pas'. Brel groeide in de jaren '60 uit tot een internationale beroemdheid. Ook magnifieke songs als 'Marieke', 'Mijn Vlakke Land' en 'Voir Un Ami Pleurer' zijn tot ver buiten onze landsgrenzen bekend. De muziek van de legendarische Brel doorstond de tand des tijds en blijft generaties inspireren.

De show

Die internationale bekendheid ontging Gil Marsalla, een muzikant, producer en regisseur uit Nice, niet. Toen hij het succes zag dat de liederen van onder meer Edith Piaf en Charles Aznavour hadden bij een internationaal publiek, kwam Gil Marsalla op het idee om shows te exporteren die het Franse muzikale erfgoed van de 20e eeuw belichten. En daarbij hoorde volgens hem ook de chansons van Jacques Brel. Brel! De Show drukte ondertussen zijn stempel op enkele van 's werelds meest iconische locaties, van de straten van Parijs tot de theaters van New York, van de steegjes van Beiroet tot de zalen van Londen. En nu is het de beurt aan VIAGE in Brussel om het publiek te betoveren met deze indrukwekkende vertolking. Dankzij een perfecte combinatie van oprechte emotie, krachtige teksten en meeslepende melodieën, belooft deze voorstelling een ervaring te zijn die zowel trouwe fans als nieuwkomers in vervoering zal brengen.

Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Bekijk alle artikels

Meer artikels

 • Vier maal Jazz bij Viage

  Vier maal Jazz bij Viage

 • Zoete sensaties bij Viage CHILL

  Zoete sensaties bij Viage CHILL

 • The Viage: jouw nieuwe study space in hartje Brussel!

  The Viage: jouw nieuwe study space in hartje Brussel!

 • Verfraaiingen op komst

  Verfraaiingen op komst

Komende events

 • Live music door The Moodswings

  Live music door The Moodswings

 • 243 Schengen Toseka

  243 Schengen Toseka

 • Jay Psar Live DJ Set

  Jay Psar Live DJ Set

 • Philip Catherine Quartet

  Philip Catherine Quartet