Menu

70's NYE disco fever!

3 min leestijd
70's NYE disco fever!

Wijde pijpen, wilde haren overal en bij iedereen, felle kleuren en plateauzolen, dat zijn de meest opvallende kenmerken van de jaren 70. Gelukkig boden ze meer dan alleen de foute mode. Je had disco en later punk. Genoeg inspiratie dus om bij oudejaar te knallen! reserveer nu al je plaats voor de Back to the 70s Oudejaarsavond @ VIAGE!

Kleur je kleding

De counterculture, in het Nederlands ook wel tegencultuur genoemd, domineerde een groot deel van de 60's en 70's. Dat gaat voornamelijk over jonge mensen die zich qua gedachtegoed en gedrag afkeerden van de strikte sociopolitieke normen en waarden uit de jaren vijftig, de zogenaamde hippies. Omdat het ineens meer dan ooit mogelijk was om te reizen, kwam men in contact met kledingstukken en culturen van over de hele wereld. Dit zorgde voor een creatieve en kleurrijke mengelmoes van looks. Mooie Afghaanse jassen, jurken met bloemetjesprint, zwierige rokken, suède jassen met franjes en andere kledingstukken met internationale allure. In hun kleerkast vond je ook kleurrijke paisley shirts, jeans met olifantenpijpen en tie-dye kleding. Deze techniek, waarbij er eerst willekeurig knopen worden gelegd in een stuk kleding alvorens het te verven, kan je makkelijk zelf toepassen op oude kleding voor je eigen party outfit!

Discoball

Ook op het gebied van muziek waren de 60's en 70's een roerige tijd. Zo werd de Amerikaanse folkmuziek een leidend genre in Amerika, onder leiding van nieuwe artiesten als Bob Dylan en Joan Baez, terwijl bands als The Beatles, The Doors, en Jimi Hendrix het rock 'n roll-genre een nieuwe richting gaven. Wereldwijd veroverde de typische sound van ABBA de dansvloer. Probeer zeker een van hun dansjes eens uit. Tenzij je liever heupwiegt zoals John Travolta in Saturday Night Fever, een van de toonaangevende films eind jaren '70. Keuze te over om onder de discoballen op de dansvloer het nieuwe jaar in te zwieren.

"Disco is music for dancing, and people will always want to dance." – Giorgio Moroder

All Night Long

We laten jullie grooven tot in de vroege uurtjes. Vanaf 21:30u barst onze party helemaal los met een crazy live DJ set all night long. Bubbels, heel veel bubbels, live zang en dans, een roller dancer en nog veel meer maken er een spetterende party van tot 04:00u in de ochtend. Toegang is gratis voor onze leden. Nieuwe gasten betalen 20€ waarvoor ze naast het genot van deel te nemen aan een van onze memorabele feesten een glas welkom bubbels en 10€ aan speelfiches krijgen.

Gastronomie

Net als in voorgaande jaren bieden we weer een gastronomisch 5-gangenmenu in VIAGE GRILL aan, voorafgaand aan het feest. Typisch voor de jaren '70 stond er vleesfondue of kaasfondue – als het maar iets opwindends met een iets te volle spiritusbrander was – op het menu. Daar passen we voor. In de plaats gaan onze chefs aan de slag met onder meer wild, kreeft, tarbot, kastanjes en chocolade. Voor 130€ geniet je vanaf 18:30u zowel van het gastronomisch diner als de party.

Grijp je kans om op zondag 31.12.23 het nieuwe jaar te verwelkomen bij VIAGE en reserveer alvast nu je plaats.

Reservatie verplicht online via VIAGE.BE.

Bekijk alle artikels

Meer artikels

  • Verfraaiingen op komst

    Verfraaiingen op komst

  • Extra Time bij Viage

    Extra Time bij Viage

  • Waar zaken en plezier elkaar ontmoeten

    Waar zaken en plezier elkaar ontmoeten

  • De magie van Poker: een startersgids

    De magie van Poker: een startersgids

Komende events

  • Jay Psar Live DJ Set

    Jay Psar Live DJ Set

  • BREL! THE SHOW

    BREL! THE SHOW

  • Lorenzio Live DJ Set

    Lorenzio Live DJ Set

  • Live Music met Djengue & Friends

    Live Music met Djengue & Friends